Czekolada dla cukrzyka

Diabetolog Warszawa Ursynów

Czekolada jest wspaniałym zastrzykiem energii

🍫 Zwiększa wydzielanie serotoniny

🍫 jest źródłem magnezu, potasu i żelaza

🍫 Zawiera polifenole korzystne dla serca i naczyń

🍫 Ma 30-36 kcal w kostce gorzkiej czekolady

🍫 30 gcukru w 100 g

🍫 30-36 g tłuszczu w 100 g

🍫🍫Większe ilości są niewskazane dla osób
z 🍫cukrzycą, 🍫 chorobą otyłościową, 🍫alergiami, 🍫 migreną, 🍫 zaparciami, 🍫 GERD czyli refluksem żołądkowi-przełykowym

Wybieraj czekolady o prostym składzie, najlepiej gorzką z orzechami.

🍫 bez oleju palmowego, tłuszczy trans, syropu glukozowe-fruktozowego

🍫 Im więcej nadzienia i innych dodatków tym kaloryczność większa i więcej cukru

 

Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia –

najlepszy lekarz diabetolog warszawaprywatny gabinet lekarski cukrzyca diabetolog warszawa mokotów

 

 

dr Anna Jeznach-Steinhagen – diabetolog, Warszawa

***

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *